Hessler natuurkalk

De Hessler Kalkwerke staan ​​sinds 1881 voor de hoogste kwaliteit en een milieuvriendelijke winning en verwerking.

Het Hessler kalkpleistersysteem (HKS) is uitsluitend gebaseerd op natuurlijke en duurzame grondstoffen.

Een goed binnenklimaat is een essentieel onderdeel van onze levenskwaliteit. Factoren als temperatuur, luchtvochtigheid en de afwezigheid van emissies van de bouwmaterialen zijn bepalend voor ons welzijn. Vaak worden vervuilende stoffen uit bouwmaterialen niet als een probleem herkend. Ze hebben echter een directe invloed op de chemische samenstelling van de binnenlucht. Studies tonen aan dat ongeveer 70% van alle allergieën, slaapstoornissen en hoofdpijn terug te voeren zijn op vervuilde binnenlucht.

Natuurlijke kalk- en kalk- leem -pleisters brengen comfort en levendigheid in de leefruimte. Natuurlijke kalkpleisters bevorderen op lange termijn een gezond en aangenaam binnenklimaat. Ze breken schadelijke stoffen in de ruimtelucht af en zorgen voor een evenwichtige relatie tussen temperatuur en vochtigheid. Natuurlijke bouwmaterialen geven een gezond en prettig ruimtegevoel.

In tegenstelling tot veel andere kalkpleisters die op de markt verkrijgbaar zijn, zijn de natuurlijke kalkpleisters van Hessler écht uitsluitend kalkgebonden. Onze producten zijn vrij van cement, gips, conserveringsmiddelen en synthetische bindmiddelen.